SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning
VÄLKOMMEN TILL KONSTÅKNINGSKLUBBEN TROLLHÄTTAN VÄNERSBORG

En klubb för alla som älskar känslan på isen!

 

Vill du bli en av oss?

 

Vi välkomnar nya medlemmar/åkare i olika åldrar och med olika mål.

 

Vi tar emot anmälningar till höstens skridskoskola via följande länk:

 https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={0C17FA64-08AB-44FE-8A64-D6174F78A2A9}

 

Åkare som redan kan grunderna i skridskoåkning kan anmäla sig till fortsättningsgrupp via denna länk: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={479CBAB1-60B6-46E8-8DC9-6F9ECDB3820E}

 

Vi ser fram mot hösten 2021 när våra ishallar i både Trollhättan och Vänersborg förhoppningsvis är färdigrenoverade. Vi hoppas också att pandemin förbättrats såpass att vi kan använda omklädningsrummen igen. Vi ser verkligen fram emot att kunna ta emot er i våra nya fina lokaler!

Tack för den här säsongen och så hoppas vi att vi snart ses igen!

Varma hälsningar

Styrelse och tränare för KK Trollhättan-Vänersborg

ÄNTLIGEN SOMMARLOV!
2021-06-29 17:40

KK TV önskar alla åkare, tränare, föräldrar, sponsorer, samarbetspartners mm en riktigt fin sommar.

 

Redan nu har vi aktiva och tränare som är igång på olika sommarläger runt om i landet.

 

Säsongen startar upp med KK TV:s deltagande i Föreningsstädet söndag 15 augusti och redan veckan efteråt är det dags för det traditionsenliga KK TV-loppet.

 

Säsongen 2021-22 är inte så långt borta ändå. Det går att anmäla sig till vår skridskoskola och fortsättningsgrupper via länkar nedan:

 

SKRIDSKOSKOLA: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={0C17FA64-08AB-44FE-8A64-D6174F78A2A9}

 

Här anmäler du till Fortsättningsgruppen: https://sportadmin.se/form/form.asp?ID={479CBAB1-60B6-46E8-8DC9-6F9ECDB3820E}

 

Övriga tävlingsåkare har fått information om anmälan i sin mailkorg. Saknar du information är du välkommen att kontakta oss: kktv@live.se

 

GLAD PÅSK! önskar KK TV
2021-03-30 22:41

KonståkningsVM är över för detta år - som för våra svenska åkare; Josefin Taljegår och Nikolaj Majorov inneburit bla personbästa, OS-plats och en kvadrupel!

 

Vi hoppas att VM gett inspiration och glädje till alla aktiva medlemmar i klubben; åkare, ledare, föräldrar - trots ett år som varit präglat och påverkat av Corona-Pandemin.

 

Träningen i våra ordinarie ishallar går mot sitt slut. Från och med vecka 16 inleds vår eftersäsong med lite mindre träning på is och mer fokus på fys- och grund/konditionsträning. Till sommaren väntar lägerveckor i olika ishallar.

 

Planeringen inför kommande säsong pågår för fullt i styrelse och tränargrupper.

 

..men just nu vill vi först o främst önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!

KONSTÅKNINGS-VM I STOCKHOLM 24-28 MARS 2021
2021-03-24 22:34

Tack vare rigorösa säkerhetsåtgärder för åkare, ledare och funktionärer har Svenska Konståkningsförbundet tillsammans med ISU kunnat starta upp Konståknings-VM.

 

Åkare från hela världen deltar under 4 dagar i disciplinerna singelåkning (Herrar + Damer) samt Paråkning och Isdans. 

 

Tävlingarna genomförs utan publik, men livestreamas för den som vill sitta hemma och titta.

Läs mer på konståkningsförbundets hemsida om sändningatider och länk för tittande.

 

För Sverige tävlar Josefin Taljegård (Damer) och Nikolaj Majorov (Herrar)

 

Vi ser fram mot härliga konståkningsdagar!

All träning i Trollhättan flyttar till C-hallen from vecka 7
2021-02-16 21:49
Följande information skickades ut från ishallschef Patric Engström i början av veckan:

"Som ni fått besked om under dagen gick kylanläggningen för B-hallen sönder i helgen. Den kraftiga och ihållande kylan blev för tuff för den gamla kondensorn som sitter på taket ovanför kylanläggningen vilket resulterade

i sprickor och läckage. Jag fick anläggningen besiktad av kyltekniker idag måndag och tyvärr är den delen i anläggningen utom räddning.

 

Därför tvingades jag idag tyvärr ta beslutet att stänga ned all verksamhet i B-hallen och dess isyta för resten av säsongen. De bokningar som nu ligger i B-hallen förflyttas direkt över till C-hallens is. De bokningar som finns

separat i C-hallen får fördelas på vakant tid på det nya schemat där ute i C-hallen.

 

Det blir således förlängd säsong i C-hallen med verksamhet åtminstone till vecka 10. Beslut om hur verksamheten kan bedrivas efter vecka 10 kommer löpande."


DETTA BETYDER FÖR KK TV ATT ALL TRÄNING ENLIGT ORDINARIE SCHEMA FLYTTAS TILL C-HALLEN OCH ATT DE SENA TIDERNA PÅ TISDAGAR FÖR TRÄNING MED SELE UTGÅR.


ÄVEN SKRIDSKOSKOLA OCH FORTSÄTTNINGSGRUPPER FLYTTAR SIN TRÄNING TILL C-HALLEN


KK TV gör vad vi kan för att försöka ha funktionärer på plats och visa alla tillrätta under den första veckan -och hoppas att alla gör sitt bästa för att ombyte/knytning av skridskor och träning ska kunna ske så smittsäkert som möjligt. Eftersom C-hallen är betydligt mindre än B-hallen, är det till exempel lämpligt att knyta skridskor etc på läktaren i A-hallen INNAN man går in i C-hallen. Åkarna kan försöka kliva av/på isen från olika håll osv. 

Föräldrar som önskar stanna i hallen under barnens träning får tänka på att undvika att uppehålla sig i båsen eller "hänga över" sargen; det finns bänkar längs väggen mot A-hallen och utrymme på kortsidorna där man kan sprida ut sig på ett smittsäkert sätt.


Tänk också på att ge utrymme för de åkare som har haft sin träning INNAN man själv ska gå på isen repektive åkare som kommer för att träna EFTER din grupp. 

BARN - OCH UNGDOMSVERKSAMHETEN PÅ IS STARTAR UPP IGEN
2021-01-21 20:17
Under vecka 3 kom det glädjande beskedet att Trollhättans Stad och Vänersborgs Kommun har beslutat att öppna upp ishallarna igen för barn och ungdomsverksamhet i de lokala klubbarnas regi from måndag 25/1 (vecka 4).

Schema och information om isträningar de kommande veckorna har skickats ut till berörda åkare under helgen. Det kan komma ändringar i schemat med kort varsel så vi uppmanar åkare och föräldrar på att vara uppmärksamma på inkommande mail och på sociala medier. 

Skridskoskolan i Vänersborg och Trollhättan för barn och ungdomar kommer också att starta upp under vecka 4. 

. Självklart gäller som tidigare restriktioner för antal föräldrar i ishallen och att alla håller avstånd så att verksamheten kan bedrivas på smittsäkert sätt.

Information finns i utskickade mail men vi påminner även här om vad som gäller: 


  • Stanna hemma om du är sjuk. Även vid mycket milda symptom.
  • Har du bekräftad coronasmitta hemma vill vi inte att du kommer på träningen. 
  • Har du varit i kontakt med bekräftad smittad person, följ de riktlinjer som finns hos Folkhälsosmyndigheten och Smittskydd Västra Götaland. 
  • Tvätta händerna ofta och använd handsprit. Ha gärna en egen flaska handsprit i skridskoväskan. 
  • Håll avstånd både på läktaren, i båset och på isen. Minst 1.5 meter. Prata med era barn om vikten av att hålla avstånd och visa gärna hur långt 1.5 meter är för dem. 
  • Vi vill att föräldrar i så stor utsträckning som möjligt väntar utanför ishallen. Tränarna har era telefonnummer om ni angett dem vid anmälan. Vill ni ha hjälp att kontrollera att kontaktuppgifter stämmer, hör av er till kktv@live.se  
  • Byt om hemma och ta på skridskorna på läktaren. Vi vill inte att ni tar på skridskor i båset eftersom åkare går av och på där. 
  • Undvik om möjligt kollektivtrafik som transportmedel till träningarna. 
  • Följ  Folkhälosmyndighetens råd och rekommendationer.

 

Att vi all tillsammans följer ovanstående är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta ha igång vår verksamhet.

 Hälsningar Styrelse och tränare i KK Trollhättan-Vänersborg

Från Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg på www.sportadmin.se - Föreningens bästa vän


Nyheter från våra grupper