SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning

En klubb för alla som älskar känslan på isen!
foto: Ebba Britmer, phbmediafoto
KK TV IDAG
 
• Antalet medlemmar ökar. De flesta aktiva är flickor.
 
• KKTV har en grundidé och strategi som ger förutsättningar att nå hög elitnivå inom svensk konståkning samt att bidra till en hållbar utveckling av samhället, t.ex. genom:
 
– “No-fall”, utrustning i Trollhättans C-hall för att supporta träning för människor med olika intellektuella handikapp. Långsiktigt samarbete med grundsärskolan.
 
– Har under flera år varit pilot-klubb inom Svenska Konståkningsförbundets projekt “Jämlik ishall” och startat upp kälkgträning/kälkhockeysektion för personer med och utan funktionsvariationer. Kälkhockeysektionen har sedan 2019 flyttat till LN 70 HC i Lödöse för att fortsätta växa.
KK TV fortsätter erbjuda möjlighet till åkupplevelse med kälkar.
 
– Återkommande isshow där samtliga aktiva inom klubben deltar. 
Bl.a. ges en gratis skolföreställning dit även barn från särskolan m.fl bjuds in.
 
- Har ansökt om och erhållit elitlicens, sanktionerat av Svenska Konståkningsförbundet sedan 2019/2020 och framåt inklusive innevarande säsong.
 
VILL DU VARA MED OCH SPONSRA EN KLUBB OCH EN IDROTT PÅ FRAM-MARSCH OCH LÅTA DITT FÖRETAGS LOGO-TYPE SYNAS PÅ VÅR HEMSIDA?
-Vi har tagit fram ett formulär där du kan göra en intresseanmälan. Därefter kontaktar vi Dig i lugn och ro och diskuterar hur ett samarbete med oss skulle kunna se ut. Klicka här så kommer du till formuläret. Intresseanmälan- Sponsorer »
 
HISTORIK

Konståkningsklubben Trollhättan Vänersborg bildades 2011 då de båda klubbarna Trollhättans KF och Vänersborgs KK slogs samman till en gemensam klubb. 

 
Både Trollhättans KF och Vänersborgs KK har haft ett förflutet i storklubbarna IFK Trollhättan och IFK Vänersborg där konståkning startade upp som en av flera olika idrotts-sektioner under 1950-talet. Trollhättans KF blev en egen förening 1973 och Vänersborgs KK bildades något senare.
 
Träningen bedrevs mestadels utomhus fram tills dess att ishallarna i Trollhättan respektive Vänersborg byggdes i början av 1980-talet. Numera bedrivs konståkningsträningen i Trollhättans B- och C-hall, samt i Brättehallen, Vänersborg, samt ibland även i Arena Vänersborg och A-hallen, Trollhättan. 
Under för- och eftersäsong bokar klubben istider i närliggande hallar som har längre öppet-tider. 
 
KK TV tillhör Västergötlands Konståkningsförbund (VKF) och är medlemsklubb i Svenska Konståkningsförbundet.  I och med uppstart av kälkträning och en egen kälkhockeysektion tillhörde klubben under åren 2016 -2019 också det Svenska Parasportförbundet
 
Klubbens vision är att vara en klubb för alla som älskar känslan på isen - från nybörjare till elit. 
Klubbens mål är att erbjuda lustfylld och utvecklande träning för åkare på alla nivåer och i alla åldrar. 
 
Vi har arbetat fram ett Policydokument som omfattar alla aktiva - såväl åkare som föräldrar, tränare, styrelse och andra funktionärer. Självklart följer vi också Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod och arbetar utifrån Riksidrottsförbundets Strategi 2025.
Om klubben