Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning

NU TAR VI EMOT ANMÄLAN TILL SÄSONGEN 2020-2021
Välkommen till KK TV!

Att träna på is är en upplevelse utöver det vanliga. Oavsett om du är nybörjare med en dröm om att bemästra grunderna i skridskoåkning och där målet är att kunna glida framåt på isen med säkerhet, eller om du är en avancerad tävlingsåkare som redan kan alla grundhopp och piruetter, så finns det ALLTID mer att lära sig och mer att utveckla! Känslan på isen går inte att uppleva någon annanstans. 

Den som har uppnått en grundläggande säkerhet på skridskor i unga år har dessutom goda möjligheter att lyckas i andra issporter. Det är ingen slump att framstående skridskoåkare, bandy- och hockeyspelare har börjat sin skridskoträning hos olika konståkningsklubbar runt om i världen. (även om vi förstås hoppas att man fastnar för konståkningen och den träning/utmaning det är att vara konståkare)

I KK TV är vårt mål att erbjuda träningsmöjligheter för alla olika nivåer av åkare i olika åldrar. 
Vi erbjuder därför träning både för barn/ungdom/vuxna

Här nedan kan du läsa om våra olika träningsgrupper/nivåer för säsongen 2020-21. 

Välkommen med Din anmälan!

OBSERVERA! På grund av pågående Corona-virus-pandemi, är antalet besökare i våra ishallar begränsat - vilket gör att vi i nuläget har tvingats minska antalet platser till skridskoskolan. (eftersom vi inser att de yngre barnen kommer att behöva hjälp av föräldrar för att tex knyta skridskor osv. ) Det kommer att finnas väntelistor för att möjliggöra fler åkare på isen och föräldrar på läktaren om restriktionerna ändras längre fram på säsongen, men se till att skicka in din anmälan tidigt om du vill vara säker på en plats.


Om du är nyfiken nybörjare och vill anmäla dig till KK TV:s populära skridskoskola så klicka HÄR
Vi har grupper för nya åkare i både Trollhättan och Vänersborg och man kan välja att träna en eller två gånger per vecka. Skridskoskolan startar upp vecka 39
Vuxna kan anmäla sig till vår särskilda skridskoskola för vuxna HÄR

Om du känner att du behärskar grundläggande färdigheter på isen och vill träna 2-3 gånger i veckan så kan du anmäla Dig till fortsättningsgruppen HÄR

Du som verkligen har fastnat för konståkning och drömmer om ett eget tävlingsprogram och vill ha lite mer utmanande träning kan anmäla dig till vår förberedande tävlingsgrupp som tränar 3.4 ggr/vecka. Klicka HÄR

Har man klarat tävlingstestet men ännu inte börjat tävla så anmäler man sig som ny tävlingsåkare HÄR.
Som ny tävlingsåkare tränar man 3-4 gånger per vecka 

Om man redan är tävlingsåkare anmäler man sig för säsongen via denna LÄNK. Tävlingsåkare tränar mellan 4-6 dagar per vecka på is. 

Den som hellre vill träna som motionsåkare eller om man är vuxenåkare som vill träna för motion/tävling i adultklasser kan anmäla sig via denna länk. Man kan välja att träna mellan 1-3 träningsdagar per vecka.

Alla grupper utom skridskoskolan kommer att börja träna på is senast vecka 36
Mer information kommer att skickas ut till anmälda åkare.
UPPSTARTSMÖTEN september 2020
2020-09-11 21:38
En härlig samlingsbild från säsongen 2019-20
Under veckan 7-11 september har KK TV genomfört digitala informationsmöten för föräldrar till åkare i våra olika träningsgrupper. Målsättningen med dessa möten har varit att hälsa alla välkomna till en ny säsong, informera om  uppstarten av våra nya arbetsgrupper och kommande arrangemang, ge en kort uppdatering om vilka regler vi har att förhålla oss till med anledning av Corona-virus-pandemin mm. 

Vår tränare Ellen Nyman har berättat lite om träning och tävlingar under säsongen och informerat om vilka tävlingshelger som kommer att gälla för våra C- och B- åkare (A-åkare får ju tilldelade tävlingar)
Aktuella stjärntävlingar HT 2020:  v 45 Borås, v 48 Strömstad, v 49 Skövde
Aktuella klubbtävlingar HT 2020; v 45 Uddevalla, v. 48 Lidköping, v.49 Ulricehamn
Anmälan till dessa tävlingar går via klubben och tränare kommer att medfölja.

Otestade/nytestade åkare kommer erbjudas märkestagning och slingauppvisning prel i december

Under mötena pratade vi kort om de styrdokument och värdgrunder som vår verksamhet utgår från.

Var och en kan själv sätta sig in i dessa dokument genom att klicka vidare på respektive länk nedan.


Viktiga datum HT 2020
24 september ÅRSMÖTE KK TV

vecka 39 - UPPSTART SKRIDSKOSKOLAN

lördag v 39 Prova-På-Dag för våra sponsorer 

13-15 november A-tävling Göte L:s Pokal

prel december; märkestagning , slingauppvisning POSITIV RESPONS FRÅN VÅRA SPONSORER
2020-07-13 18:00
”Det är så roligt att sponsra er. Ni gör bra saker och är så engagerade!”
Trots  oväntat slut på säsongen med anledning av Corona-virus-Pandemin, har KK TV jobbat med att återkoppla till alla sponsorer  för säsongen 2019-2020.

Vi är glada över många positiva hälsningar. Flera sponsorer har redan nu beslutat att fortsätta stödja KK TV; du ser deras företagsnamn till höger, där du också kan klicka vidare direkt till respektive sponsors hemsida. 
 
VILL DU /DITT FÖRETAG BLI EN AV KK TV:S SPONSORER? Tveka inte att ta kontakt med oss via följande formulär, eller maila direkt till kktv@live.se.
SÄSONGEN 2020-2021 NÄRMAR SIG
2020-07-01 21:01
Styrelsen har i samråd med klubbens tränare arbetat intensivt sedan  slutet av mars för att förbereda nästa säsong på bästa sätt. Erfarenheter från tidigare år och synpunkter från åkare, föräldrar, tränare och återkoppling från förbundets oberoende utredning har legat till grund för arbetet. 
Inom kort kommer anmälningslänkar till våra olika grupper - från skridskoskola till KK TV + - att presenteras här på sidan och skickas ut till tidigare medlemmar. 

Redan nu uppmanar vi åkare och föräldrar att ta del av uppdaterad information om den kommande säsongen via följande länk, samt att ta del av KKTV:s policydokument. 
ÅTERLÄMNING AV SKRIDSKOR OCH UTLÄMNING AV MÄRKEN
2020-05-12 19:49
Eftersom ordinarie säsong slutade väldigt abrupt på grund av covid 19 så hann vi inte arrangera återlämning av hyrskridskor och utlämning av märken. 

Ni som har hyrt skridskor av KKTV kan lämna tillbaks dem på följande tider:

Onsdag 13 maj kl 18.20-18.40
Onsdag 20 maj kl 18.20-18.40

Båda tillfällena lämnas skridskor på Edsborgs idrottsplats i Trollhättan.

Det finns också möjlighet att köpa de märken ni bestämt.
För er som går i fortsättningsgruppen och förberedande tävlingsgrupp så kan ni köpa era beställda märken på er träningstid dessa onsdagar.

Kan ni inte lämna tillbaks skridskorna vid dessa tillfällen så ber vi er mejla kktv@live.se för att göra upp om en annan tid.

Mvh KKTV 
Inställd träning!
2020-03-19 20:41
Tyvärr måste vi meddela att de sista två veckorna på is har behövts ställas in för skridskoskolan, fortsättningsgrupperna och vuxengruppen med anledning av nuvarande Covid-19 utbrott. ( gäller from v 12 tom v 13)

Övriga grupper har nytt schema som kan komma att justeras vecka för vecka, eftersom situationen med istillgång är osäker och myndigheternas rekommendationer kan komma att ändras. 
From 18/3 är ishallen i Trollhättan stängd. 
Nyheter från våra grupper
Göte L:s Pokal 2020, 14/10 21:34 
Göte L:s Pokal 2020, 01/10 21:38 
Tävlingsgrupp A-klass, 20/09 21:01 
Tävlingsgrupp A-klass, 29/07 21:30