Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning

En klubb för alla som älskar känslan på isen!
foto: Ebba Britmer, phbmediafoto
Konståkningsklubben Trollhättan Vänersborg bildades 2011 då de båda klubbarna Trollhättans KF och Vänersborgs KK slogs samman till en gemensam klubb. 

Både Trollhättans KF och Vänersborgs KK har haft ett förflutet i storklubbarna IFK Trollhättan och IFK Vänersborg där konståkning startade upp som en av flera olika idrotts-sektioner under 1950-talet. Trollhättans KF blev en egen förening 1973 och Vänersborgs KK bildades något senare.

Träningen bedrevs mestadels utomhus fram tills dess att ishallarna i Trollhättan respektive Vänersborg byggdes i början av 1980-talet. Numera bedrivs konståkningsträningen i Trollhättans B- och C-hall, samt i Brättehallen, Vänersborg, samt ibland även i Arena Vänersborg och A-hallen, Trollhättan. 
Under för- och eftersäsong bokar klubben istider i närliggande hallar som har längre öppet-tider. 

KK TV tillhör Västergötlands Konståkningsförbund (VKF) och är medlemsklubb i Svenska Konståkningsförbundet.  I och med uppstart av kälkträning och en egen kälkhockeysektion, är klubben sedan 2016 också medlem i Svenska Parasportförbundet

Klubbens vision är att vara en klubb för alla som älskar känslan på isen - från nybörjare till elit. 
Klubbens mål är att erbjuda lustfylld och utvecklande träning för åkare på alla nivåer och i alla åldrar. 

Vi har arbetat fram ett Policydokument som omfattar alla aktiva - såväl åkare som föräldrar, tränare, styrelse och andra funktionärer. Självklart följer vi också Svenska Konståkningsförbundets Uppförandekod och arbetar utifrån Riksidrottsförbundets Strategi 2025.
Om klubben