SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning

BÖRJA TRÄNA KONSTÅKNING!

Vi rekommenderar alla barn som gått i vår skridskoskola att börja i vår fortsättningsgrupp.

 

Fortsättningsgruppen tränar mer inriktat på konståkningens grunder. Grupperna tränar 2 eller 3 gånger per vecka (antal träningstillfällen väljer du vid anmälan) och har uppvärmning och stretch på mark i samband med ispassen. Fortsättningsgruppen har också fys/barmarksträning en gång per vecka.

 

Säsongen för fortsättningsgruppen är vecka 33-23. Under för- och eftersäsong ägnar vi oss ffa åt barmarksträning, men ispass i kringliggande ishallar ingår också till viss del. Utrustning som krävs är skridskor med taggar (finns möjlighet att hyra hos oss), hjälm, hopprep och gympaskor.

 

Preliminärt tränar fortsättningsgruppen onsdagar och söndagar i Vänersborg och torsdagar och lördagar i Trollhättan under säsongen 2021-22

 

Åkare i skridskoskolan (som slutar sin träning efter isshowen vecka 13) kan anmäla sig till fortsättningsgruppen i slutet av våren om man vill kunna delta i eftersäsong - och försäsongsträning. Avgiften kommer då att anpassas liksom krav på försäljning för sista perioden av innevarande säsong.

Här anmäler du till Fortsättningsgruppen: Bokningssida (Välj "visa alla platser" för att se grupperna)

 

 
Slinga-uppvisning våren 2020 inställd
2020-03-12 19:56

Med anledning av pågående spridning av viruset covid-19 i regionen har KK TV beslutat att ej genomföra slinga-uppvisningen i slutet av mars.


Klubben följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer samt lokala och regionala riktlinjer. Information om vad som gäller för respektive grupper kommer att skickas ut och hemsidan uppdateras kontinuerligt.

Bilder från slingan HT 2019
2019-12-08 21:39
Glada miner både på isen och i båset!
Säsongens första slinga-uppvisning med KK TV:s åkare i skridskoskolan och fortsättningsgruppen genomfördes sista veckan i november i både Trollhättans och Vänersborgs ishall. 
Föräldrar, syskon, släktingar och vänner klappade fram sina åkare och det var god stämning både på och utanför isen! 
SÄSONGS-START MED KK TV
2019-08-18 20:11
Vecka 34 startar isträningen i Vänersborg. Off-ice träning pågår dessutom för fullt fram tills det blir uppstart på is även i Trollhättan vecka 36.

Schema har skickats ut till alla som anmält sig till säsongen. 
SNART DAGS FÖR VÅRENS SLINGA-UPPVISNING!
2019-03-17 18:34
KK TV välkomnar alla åkare i skridskoskola och fortsättningsgrupper att visa upp sina färdigheter på vårens Slinga-uppvisning 27-28 mars.
Anmälan senast 18 mars(för att vi ska hinna beställa hederspriser till alla deltagare). Länk till anmälan har skickats ut via e-post* till alla deltagare i skridskoskolan och fortsättningsgruppen.

Aktuella tider:
VÄNERSBORGS ISHALL 27 mars kl 17-19 (ca)
TROLLHÄTTANS ISHALL (B-hallen) 28 mars kl 17-19 (ca)

Samling för åkarna 30 minuter före utsatt starttid.
Våra ledare finns på plats för att visa barnen tillrätta både på och utanför isen. 

Alla deltagare får hederspris. Startavgiften är 50 kr per barn/åkare och kommer att faktureras i efterskott

Försäljning av fika och blommor/maskotar till åkarna finns på plats. Vi tar både kontanter och swish.

Fri entré!

*) Vi använder den/de e-postadress/er som angivits i anmälan till klubbens skridskoskola o övriga grupper i våra utskick.
GRATTIS TILL ALLA MÄRKESTAGARE I FORTSÄTTNINGSGRUPPEN!
2019-02-24 21:14
Under vecka 7 genomfördes säsongens andra omgång med märkestagning för alla åkare i skridskoskola och fortsättningsgrupper. Samtliga deltagare kommer att informeras via mail om vilka märken han/hon klarat denna gång och sedan är det fritt fram om man vill beställa några nya märken via klubben.
Du kan läsa mer om vilka krav som gäller för de olika skridskoskolemärkena här.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 01/02 19:30 
Hem, 28/01 20:07 
Hem, 19/06 13:22 
Hem, 06/03 16:53