Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning
BÖRJA TRÄNA KONSTÅKNING!
Till fortsättningsgruppen kan man anmäla sig när man har lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill  lära sig mer om konståkning. Det är en fördel om man har klarat de första märkena i skridskoskolan, men numera har vi inte detta som ett uttalat krav för att börja i fortsättningsgruppen.  Vi tycker det är viktigare att barn och ungdomar med vilja och intresse att lära mer om konståkning ska få chansen att träna mer på isen.  Du kan läsa mer om vad som krävs för att man ska klara de olika märkena här.

Man kan välja att träna två, tre eller fyra dagar per vecka med fortsättningsgruppen. Vi har träning i både Trollhättans ishall och Vänersborgs ishall. Tränar man tre dagar eller mer per vecka får man räkna med att träna i båda städerna.

Eftersom säsongen 2018/2019 snart är avslutad har vi tagit fram ett särskilt anmälningsformulär till fortsättningsgruppen för säsongen 2019/2020 som du hittar här.

Målsättningen med fortsättningsgruppen är att åkaren så småningom ska klara konståkningens grundtest och kunna börja tävla. 

Nytt för säsongen 2019/2020 är att åkare i fortsättningsgruppen som kommit en bit på väg och klarat minst märke 6 kan anmäla sig till en förberedande tävlingsgrupp. Länk till anmälan hittar du här. Observera att i förberedande tävlingsgrupp tränar man på is minst 3 gånger per vecka under huvudsäsongen, och man förväntas delta på gymnastik/fys-träning som erbjuds. Man får räkna med att träna i både Trollhättan och Vänersborg.

Hur lång tid det tar att nå olika nivåer/märken beror på åkarens personliga förutsättningar och hur mycket tid och engagemang man lägger på sin träning. Det är också viktigt med bra utrustning - läs skridskor. I konståkning använder man skridskor med stadig känga som ska sitta bra på foten för bästa stöd. Skenan ska vara anpassad för konståkning (taggar används för vissa hopp/steg) och slipad för att passa träningen. 
Tränar man mer än 2-3 gånger /vecka på is rekommenderar vi att man köper egna skridskor av nybörjarmodell, eftersom klubbens hyrskridskor är lite för "mjuka" för mer avancerade tekniker. 
De skridskomärken som vi rekommenderar är WIFA,  Jackson, Graf, Edea eller Risport.  Det finns begagnad utrustning till salu på olika klubbsidor och ett fåtal specialsäljare i närområdet. Vi rekommenderar att ni RÅDGÖR med tränare/styrelse innan köpet. Dyrast är inte alltid bäst och vilken typ av känga/skena som passar bäst varierar med åkarens längd, tyngd och färdighet/teknik/träningsmängd.  
Hjälm är obligatoriskt och hjälmen skall vara godkänd för träning på is. Vantar rekommenderas.
Övrig klädsel skall vara ledig och tillåta rörelser. Overall rekommenderas ej.
 
 I början av idrottskarriären är det bra att prova många olika typer av idrotter för att utveckla olika färdigheter. Gymnastik, dans, friidrott, samt andra koordinations- och uthållighetssporter är bra komplement till konståkningsträningen. Åkare i fortsättningsgruppen förväntas delta på ledarledd uppvärmning och fysträning utanför isen i samband med ordinarie ispass, samt erbjuds delta i klubbens för- och eftersäsongsaktiviteter. Många åkare väljer också att delta på olika lovaktiviteter och sommarläger.
SNART DAGS FÖR VÅRENS SLINGA-UPPVISNING!
2019-03-17 18:34
KK TV välkomnar alla åkare i skridskoskola och fortsättningsgrupper att visa upp sina färdigheter på vårens Slinga-uppvisning 27-28 mars.
Anmälan senast 18 mars(för att vi ska hinna beställa hederspriser till alla deltagare). Länk till anmälan har skickats ut via e-post* till alla deltagare i skridskoskolan och fortsättningsgruppen.

Aktuella tider:
VÄNERSBORGS ISHALL 27 mars kl 17-19 (ca)
TROLLHÄTTANS ISHALL (B-hallen) 28 mars kl 17-19 (ca)

Samling för åkarna 30 minuter före utsatt starttid.
Våra ledare finns på plats för att visa barnen tillrätta både på och utanför isen. 

Alla deltagare får hederspris. Startavgiften är 50 kr per barn/åkare och kommer att faktureras i efterskott

Försäljning av fika och blommor/maskotar till åkarna finns på plats. Vi tar både kontanter och swish.

Fri entré!

*) Vi använder den/de e-postadress/er som angivits i anmälan till klubbens skridskoskola o övriga grupper i våra utskick.
GRATTIS TILL ALLA MÄRKESTAGARE I FORTSÄTTNINGSGRUPPEN!
2019-02-24 21:14
Under vecka 7 genomfördes säsongens andra omgång med märkestagning för alla åkare i skridskoskola och fortsättningsgrupper. Samtliga deltagare kommer att informeras via mail om vilka märken han/hon klarat denna gång och sedan är det fritt fram om man vill beställa några nya märken via klubben.
Du kan läsa mer om vilka krav som gäller för de olika skridskoskolemärkena här.
SLINGA-UPPVISNING LÖRDAG 17 NOVEMBER I TROLLHÄTTAN
2018-10-14 23:38
foto: Ebba Britmer, phbmediafoto
Alla åkare i skridskoskola och fortsättningsgrupper får anmäla sig till slinga-uppvisningen.

Du hittar länken till anmälningsformuläret här. OBS! Vi behöver din anmälan senast torsdag 8 november.

Klubben tar ut en liten startavgift. Alla deltagare får ett minnes-pris och ett diplom/utlåtande.
Man väljer om man vill åka själv eller om man vill ha en ledare med på isen.
Dräkter finns att låna för den som vill. Att åka i egna kläder går också bra, bara man känner sig bekväm.

Uppvisningen startar på is ca kl 10.00 men åkarna behöver vara på plats minst en halvtimme innan för att byta om och värma upp, knyta skridskor osv. 

Vi vill gärna ha en stor, glad och engagerad publik på läktaren som hejar fram alla åkare! Försäljning av fika, maskotar,  med mera kommer att finnas i ishallen hela förmiddagen.

INFORMATIONSMÖTE BARA FÖR FORTSÄTTNINGSGRUPPEN!
2018-09-27 23:23

Lördagen den 13 oktober kl 11.00-11.45

Våra tränare Sanna Norén och Ellen Nyman kommer att informera om vad som är bra att känna till / veta som förälder till åkare i fortsättningsgruppen, och lite om hur planeringen för säsongen ser ut.


OBS! Det är varje enskild åkares/förälders skyldighet att hålla sig uppdaterad om vad som är på gång i klubben och att ta del av den information som erbjuds i olika forum och som berör åkaren personligen.  Vi ser fram mot stor uppslutning på mötena och att alla hjälps åt att sprida informationen åkare och föräldrar sinsemellan. Information kommer även att skickas ut via mail och publiceras på hemsidan.
Nu har träningen för säsongen 2018-2019 äntligen börjat!
2018-08-22 22:44
foto: Ebba Britmer, phbmediafoto
Säsongens första ispass i Vänersborgs Ishall var den 22 augusti. Våra tränare Sanna Norén och Ellen Nyman var på plats på isen för att leda träningen och det var jätteroligt att se alla åkare igen!

Vi är extra glada över att många barn i fortsättningsgruppen har valt att delta på uppstartsträningen "off-ice" innan träningen på is startat upp. Det är ett bra sätt att lära känna varandra och förbereda kroppen för isträningen, hälsar våra tränare.

Det är redan 24 barn anmälda till KK TV:S fortsättningsgrupper och vi hoppas på en riktigt rolig och utvecklande säsong för alla!

Är du intresserad av att börja träna konståkning? Du kan läsa mer om fortsättningsgruppen här.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen