Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning
BÖRJA TRÄNA KONSTÅKNING!
Till fortsättningsgruppen kan man anmäla sig när man har lärt sig grunderna i skridskoåkning och vill  lära sig mer om konståkning. Det är en fördel om man har klarat de första märkena i skridskoskolan, men inför säsongen 2018/2019 har vi inte detta som ett uttalat krav. Vi tycker det är viktigare att barn och ungdomar med vilja och intresse att lära mer om konståkning ska få chansen att träna mer på isen. 

Man kan välja att träna två, tre eller fyra dagar per vecka med fortsättningsgruppen. Vi har träning i både Trollhättans ishall och Vänersborgs ishall. Tränar man tre dagar eller mer per vecka får man räkna med att träna i båda städerna.

Inför säsongen 2018/2019 har vi tagit fram ett särskilt anmälningsformulär till fortsättningsgruppen som du hittar här.

Målsättningen med fortsättningsgruppen är att åkaren så småningom ska klara konståkningens grundtest och kunna börja tävla. Hur lång tid det tar beror på åkarens personliga förutsättningar och hur mycket tid och engagemang man lägger på sin träning. Det är också viktigt med bra utrustning - läs skridskor. I konståkning använder man skridskor med stadig känga som ska sitta bra på foten för bästa stöd. Skenan ska vara anpassad för konståkning (taggar används för vissa hopp/steg) och slipad för att passa träningen. 
Tränar man mer än 2-3 gånger /vecka på is rekommenderar vi att man köper egna skridskor av nybörjarmodell, eftersom klubbens hyrskridskor är lite för "mjuka" för mer avancerade tekniker. 
De skridskomärken som vi rekommenderar är WIFA,  Jackson, Graf, Edea eller Risport.  Det finns begagnad utrustning till salu på olika klubbsidor och ett fåtal specialsäljare i närområdet. Vi rekommenderar att ni RÅDGÖR med tränare/styrelse innan köpet. Dyrast är inte alltid bäst och vilken typ av känga/skena som passar bäst varierar med åkarens längd, tyngd och färdighet/teknik/träningsmängd.  
Hjälm är obligatoriskt och hjälmen skall vara godkänd för träning på is. Vantar rekommenderas.
Övrig klädsel skall vara ledig och tillåta rörelser. Overall rekommenderas ej.
 
 I början av idrottskarriären är det bra att prova många olika typer av idrotter för att utveckla olika färdigheter. Gymnastik, dans, friidrott, samt andra koordinations- och uthållighetssporter är bra komplement till konståkningsträningen. Åkare i fortsättningsgruppen förväntas delta på ledarledd uppvärmning och fysträning utanför isen i samband med ordinarie ispass, samt erbjuds delta i klubbens för- och eftersäsongsaktiviteter. Många åkare väljer också att delta på olika lovaktiviteter och sommarläger.
Nu har träningen för säsongen 2018-2019 äntligen börjat!
2018-08-22 22:44
foto: Ebba Britmer, phbmediafoto
Säsongens första ispass i Vänersborgs Ishall var den 22 augusti. Våra tränare Sanna Norén och Ellen Nyman var på plats på isen för att leda träningen och det var jätteroligt att se alla åkare igen!

Vi är extra glada över att många barn i fortsättningsgruppen har valt att delta på uppstartsträningen "off-ice" innan träningen på is startat upp. Det är ett bra sätt att lära känna varandra och förbereda kroppen för isträningen, hälsar våra tränare.

Det är redan 24 barn anmälda till KK TV:S fortsättningsgrupper och vi hoppas på en riktigt rolig och utvecklande säsong för alla!

Är du intresserad av att börja träna konståkning? Du kan läsa mer om fortsättningsgruppen här.
DANSA MED KK TV UNDER MIDSOMMARVECKAN!
2018-06-04 21:45
Vi kan glädjande nog erbjuda GRATIS sommarträning för barn och ungdomar i Trollhättans Stad mellan 8-12 år. Välkomna till:

MIDSUMMER DANCE MANIA

Folkets Hus, Balettsalen
tisdag, onsdag och torsdag i midsommarveckan - (19,20 och 21 juni)
Kl 10.00-11.30

Samling Utanför salen 09.45-10.00

Ledare: Johanna

Anmälan via denna länk  (uppdaterad 4 juni)

ALLA ÄR VÄLKOMNA ! ALLA KAN DANSA!
Ta på dig bekväma kläder som du tycker om att röra dig i. 
Vi värmer upp och dansar i lätta skor eller barfota.
 
ANMÄL DIG IDAG! ANTALET PLATSER ÄR BEGRÄNSAT!

Eventuella frågor kan lämnas i anmälan, eller kontakta: kktv@live.se
SLINGA-UPPVISNING!
2017-11-18 19:48
Söndag 3.e december kl. 11-13 i Vänersborgs Ishall.

Barnen åker program de övat på, ensamma eller med ledare som åker före.
ALLA FÅR PRIS!

Dräkter finns att låna; kom i god tid så hinner barnen prova i lugn och ro.

Anmälan senast 29/11 till kktv@live.se       
Deltagaravgift 50 kr. 
Betala antingen via SWISH: 123 086 71 35
eller via Bankgiro: 5474-4925

Vid frågor: kktv@live.se

Välkomna!
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen