SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning

Tävlingsgrupp B-klass
Foto: Ebba Britmer
När en åkare har klarat Fritest 2 / Basictest 2 får man tävla på Klubbtävlingar som B-åkare. Det finns regler som bestämmer hur långt programmet ska vara och vilka tekniska element (hopp, steg, piruetter) som ska ingå i programmet, beroende på ålder och om man är flicka eller pojke/dam eller herre. 

Klubbens tränare kan bistå med att klippa tävlingsmusik och utforma program/koreografi.  Stor hänsyn tas till åkarens eget önskemål om musikval. Att sätta ihop ett program och lära de olika momenten tar lite tid och därför görs detta på särskilda koreografi-pass som bokas och administreras via klubben. Kostnad för musik och koreografi betalas via klubben och faktureras i efterskott. Klubbens kassör kan informera om kostnaderna för de olika tränarna/koreograferna. Åkaren har möjlighet att välja vilken koreograf man föredrar.  Med fördel planerar man som åkare/förälder tillsammans med tränare/koreograf utformningen av ett nytt tävlingsprogram i god tid. Observera dock att väntetid kan förekomma och att tränarna följer prioriteringsordning utefter hur tävlingskalendern ser ut och  åkarnas närvaro på ordinarie träningspass inklusive off-ice/fysträning. 

Klubben väljer ut ca 3 klubbtävlingar per termin (höst/vår) som vi rekommenderar för våra B-åkare. Till dessa tävlingar kommer någon av klubbens tränare att följa med och stötta åkarna före, under och efter åket på isen.  Observera att kostnader för tävlingsdräkt, anmälningsavgift till tävling och transporter samt ev logi bekostas av åkare/föräldrar.  Tävlar man först eller sist på dagen måste man också räkna med att ge plats åt medföljande tränare i bilen till eller från tävlingen. Det är så klart viktigt att man anmäler sig i tid om man vill delta på en tävling och att man har koll på reglerna för avanmälan. Från tävlingsklass B och uppåt ska åkaren skicka med en sammanställning över programmet med tävlingsanmälan som kallas PPC (Planned Program Content). Här anges vilka tekniska element som åkaren utför i sitt program. Det är koreografen/tränaren som gör programmet som ska skriva ner åkarens PPC och meddela den person som ansvarar för tävlingsanmälningarna. 

Som B-åkare bör man träna på is minst fyra dagar/vecka. Man kan välja fler träningsdagar om man är Ungdom, Junior eller Senior. Man bör också delta på off-ice/fysträning varje vecka, eftersom denna träning är viktig både ur skadeförebyggande synvinkel och nödvändig för åkarens fortsatta utveckling på isen. Deltagande på för- och eftersäsong samt sommarläger rekommenderas. 

Träningen på is för klubbens B-åkare har som mål att åkarna ska fortsätta utveckla sina tekniska färdigheter. Målsättningen är att man så småningom ska klara alla dubbelhopp  (utom dubbel Axel) samt  olika hoppkombinationer,  kombinationspiruetter och förbättra sin skridskoåkning. Om man så önskar kan man fortsätta ta fler tester enligt Svenska Konståkningsförbundets Testsystem.
Är man Minior eller Ungdom 13B-åkare och  klarar minst Fritest 3 / Basic 3 flyttas man upp till tävlingsklass  Minior A/ Ungdom A och får delta på så kallade A-tävlingar, inklusive DM.  
Från klass Ungdom 15 och uppåt är testkravet för A-åkare minst Fritest 4 / Basic 4.  

Snart dags att anmäla sig till säsongen 2021-22
2020-07-29 21:27

KK TV välkomnar nya och gamla tävlingsåkare till säsongen 2021-22

 
Information och länkar till anmälan kommer att presenteras inom kort.
Många nya personbästa för säsongen på klubbtävling i Skövde!
2019-12-08 22:18
KK TV hade 10 åkare på klubbtävlingen Billinge-trofén i Skövde 7-8 december 2019

Alla presterade bra och de som redan tävlat med sina program denna säsong, lyckades alla förbättra poängen i resultat-tabellen. 

Bra jobbat säger vi till Filippa, Felicia, Emma, Nora. Julia, Elsa, Ella, Lovisa, Alvina och Fred!

Extra stort grattis till Filippa Gustafsson som knep första platsen i sin första tävling som U15-A-åkare!
Grattis till våra nya B-åkare!
2019-01-19 09:53
Efter ett nervpirrande test i Skara tidigt i januari har KK TV två nya B-åkare i Ella Eriksson  (U13B) och Fred Lindblom (Min B). Grattis till er båda!!
Dags för klubbtävling igen i Tibro 8-9 december
2018-12-08 21:05
Där har vi Felicia K som tävlar i JunB2 damer och Alexandra E som tävlar i U15 B2. Du hittar alla resultat från tävlingen på denna länk.
DAGS FÖR NÄSTA KLUBBTÄVLING I SKÖVDE!
2018-11-21 20:48
Helgen 24-25 november tävlar följande åkare på Billingetrofén:

Alexandra, Emil, Felicia och Amanda K 
Filippa är första reserv i sin klass, så vi håller tummarna att hon också får en plats,

Läs mer om tävlingen här.

Online-resultat kommer publiceras här.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 01/02 19:30 
Hem, 28/01 20:07 
Hem, 19/06 13:22 
Hem, 06/03 16:53