SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning

Tävlingsåkare - stjärnklass
När man klarat det första tävlingstestet får man börja tävla i konståkning i det som kallas stjärnklass på stjärntävlingar.  Vilken klass man hamnar i beror på åkarens ålder.  Du kan läsa mer om stjärntävlingar här
För att kunna tävla behöver man ett individuellt tävlingsprogram som utförs till musik och en tävlingsdräkt/tävlingsklädsel.
Klubbens tränare kan bistå både med att klippa musik och utforma program/koreografi till åkarna.  Stor hänsyn tas till åkarens eget önskemål om musikval. Att sätta ihop ett program och lära de olika momenten tar lite tid och därför görs detta på särskilda koreografi-pass som bokas och administreras via klubben. Kostnad för musik och koreografi betalas också via klubben och faktureras i efterskott. Klubbens kassör kan informera om kostnaderna för de olika tränarna/koreograferna. Åkaren har möjlighet att välja vilken koreograf man föredrar. Observera dock att väntetid kan förekomma och att tränarna följer prioriteringsordning utefter hur tävlingskalendern ser ut och  åkarnas närvaro på ordinarie träningspass inklusive off-ice/fysträning. 
 
Klubben väljer ut ca 3 stjärntävlingar per termin (höst/vår) som vi rekommenderar för våra stjärnklass-åkare. Till dessa tävlingar kommer någon av klubbens tränare att följa med och stötta åkarna före, under och efter åket på isen.  Observera att kostnader för tävlingsdräkt, anmälningsavgift till tävling och transporter samt ev logi bekostas av åkare/föräldrar.  Tävlar man först eller sist på dagen måste man också räkna med att ge plats åt medföljande tränare i bilen till eller från tävlingen. Det är så klart viktigt att man anmäler sig i tid om man vill delta på en tävling och att man har koll på reglerna för avanmälan. 
 

Träningen på is för klubbens stjärnklass-åkare har som mål att åkarna ska fortsätta utvecklas i konståkningens grunder. Målsättningen är att de så småningom ska klara alla enkelhopp - inklusive enkel Axel -  samt alla grundpositioner i piruetterna och utveckla  sin skridskoåkning. Om man så önskar kan man fortsätta ta fler tester enligt Svenska Konståkningsförbundets Testsystem. När man har klarat Fritest 2/ Basic 2 flyttas man upp till tävlingsklass B och får delta på så kallade Klubbtävlingar.  

Snart dags att anmäla sig till säsongen 2021-22
2020-07-29 21:20

KK TV välkomnar nya och gamla tävlingsåkare till säsongen 2021-22

 
Information och länkar till anmälan kommer att presenteras inom kort.
KK TV-stjärnor på isen i Skövde den 7-8 december
2019-12-08 22:40
Billingestjärnan i Skövde gästades denna gång av inte mindre än 10 deltagare från KK TV.

I minior stjärnklass som tävlade på lördagen fanns Lova B, Blanka E, Celine I.S, Ida K och Felicia L.
Mathilda J och Viola E tävlade i Ungdom 13 stjärnklass, medan klubbkompisarna Elin A och Ida S tävlade i U13:1-klassen för flickor och Algot L tävlade i U13:1 klassen för pojkar.

Vi hoppas att domarprotokollen visar många glada stjärnor och uppmuntrar till nya framsteg på isen!

Hela klubbgänget på samma bild!
2019-09-21 22:34
Torsdagen den 19 september 2019 hade vi en fotograf på besök för både gruppbilder och enskilda bilder. Så härligt att ha alla klubbens åkare på plats!
Den som vill kan beställa bilder direkt från fotografen enligt utlämnad information. 
Fina åk på Läcköstjärnan 24 februari
2019-02-24 21:01
Mestadels nöjda åkare efter avklarad tävling
KK TV representerades av inte mindre än nio stjärnklass-åkare på Lidköpingstävlingen den 24 februari. Det var många fina åk!
Bra jobbat hälsar vi alla KK TV-åkare och till medföljande tränare Filippa Gustafsson.
HÄLSNINGAR FRÅN KK TV:S ÅKARE PÅ TIBRO STAR!
2019-01-19 11:08
Glada KK TV-åkare på Tibro Star. Foto: privat
KK TV hade tolv deltagare på stjärntävlingen Tibro Star den 19 januari 2019.

Medföljande tränare Filippa Gustavsson gjorde ett bra jobb och åkarna presterade fina åk på isen.
Grattis till förstaplaceringen; Ella Eriksson och Julia Johnsson! Och grattis till silverplatsen, Lovisa Gustavsson!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hem, 01/02 19:30 
Hem, 28/01 20:07 
Hem, 19/06 13:22 
Hem, 06/03 16:53