Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning
Tävlingsåkare - stjärnklass
När man klarat Fritest "Grund" får man börja tävla i konståkning i det som kallas stjärnklass på stjärntävlingar.  Vilken klass man hamnar i beror på åkarens ålder.  Du kan läsa mer om stjärntävlingar här
För att kunna tävla behöver man ett individuellt tävlingsprogram som utförs till musik och en tävlingsdräkt/tävlingsklädsel.
Klubbens tränare kan bistå både med att klippa musik och utforma program/koreografi till åkarna.  Stor hänsyn tas till åkarens eget önskemål om musikval. Att sätta ihop ett program och lära de olika momenten tar lite tid och därför görs detta på särskilda koreografi-pass som bokas och administreras via klubben. Kostnad för musik och koreografi betalas också via klubben och faktureras i efterskott. Klubbens kassör kan informera om kostnaderna för de olika tränarna/koreograferna. Åkaren har möjlighet att välja vilken koreograf man föredrar. Observera dock att väntetid kan förekomma och att tränarna följer prioriteringsordning utefter hur tävlingskalendern ser ut och  åkarnas närvaro på ordinarie träningspass inklusive off-ice/fysträning. 

Klubben väljer ut ca 3 stjärntävlingar per termin (höst/vår) som vi rekommenderar för våra stjärnklass-åkare. Till dessa tävlingar kommer någon av klubbens tränare att följa med och stötta åkarna före, under och efter åket på isen.  Observera att kostnader för tävlingsdräkt, anmälningsavgift till tävling och transporter samt ev logi bekostas av åkare/föräldrar.  Tävlar man först eller sist på dagen måste man också räkna med att ge plats åt medföljande tränare i bilen till eller från tävlingen. Det är så klart viktigt att man anmäler sig i tid om man vill delta på en tävling och att man har koll på reglerna för avanmälan. Du kan läsa mer om detta här.

Träningen på is för klubbens stjärnklass-åkare har som mål att åkarna ska fortsätta utvecklas i konståkningens grunder. Målsättningen är att de så småningom ska klara alla enkelhopp - inklusive enkel Axel -  samt alla grundpositioner i piruetterna och utveckla  sin skridskoåkning. Om man så önskar kan man fortsätta ta fler tester enligt Svenska Konståkningsförbundets Testsystem. När man har klarat Fritest 2/ Basic 2 flyttas man upp till tävlingsklass B och får delta på så kallade Klubbtävlingar.  
Tolv KK TV-åkare tävlar på Trollstjärnan den 27 januari
2018-01-25 23:19
Vi ser fram emot att få se många fina prestationer och nöjda åkare på isen under tävlingen.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen