Konståkningsklubben Trollhättan-Vänersborg
Konståkning
Tävlingsåkare - stjärnklass
När man klarat Fritest "Grund" får man börja tävla i konståkning i det som kallas stjärnklass på stjärntävlingar.  Vilken klass man hamnar i beror på åkarens ålder.  Du kan läsa mer om stjärntävlingar här
För att kunna tävla behöver man ett individuellt tävlingsprogram som utförs till musik och en tävlingsdräkt/tävlingsklädsel.
Klubbens tränare kan bistå både med att klippa musik och utforma program/koreografi till åkarna.  Stor hänsyn tas till åkarens eget önskemål om musikval. Att sätta ihop ett program och lära de olika momenten tar lite tid och därför görs detta på särskilda koreografi-pass som bokas och administreras via klubben. Kostnad för musik och koreografi betalas också via klubben och faktureras i efterskott. Klubbens kassör kan informera om kostnaderna för de olika tränarna/koreograferna. Åkaren har möjlighet att välja vilken koreograf man föredrar. Observera dock att väntetid kan förekomma och att tränarna följer prioriteringsordning utefter hur tävlingskalendern ser ut och  åkarnas närvaro på ordinarie träningspass inklusive off-ice/fysträning. 

Klubben väljer ut ca 3 stjärntävlingar per termin (höst/vår) som vi rekommenderar för våra stjärnklass-åkare. Till dessa tävlingar kommer någon av klubbens tränare att följa med och stötta åkarna före, under och efter åket på isen.  Observera att kostnader för tävlingsdräkt, anmälningsavgift till tävling och transporter samt ev logi bekostas av åkare/föräldrar.  Tävlar man först eller sist på dagen måste man också räkna med att ge plats åt medföljande tränare i bilen till eller från tävlingen. Det är så klart viktigt att man anmäler sig i tid om man vill delta på en tävling och att man har koll på reglerna för avanmälan. Du kan läsa mer om detta här.

Träningen på is för klubbens stjärnklass-åkare har som mål att åkarna ska fortsätta utvecklas i konståkningens grunder. Målsättningen är att de så småningom ska klara alla enkelhopp - inklusive enkel Axel -  samt alla grundpositioner i piruetterna och utveckla  sin skridskoåkning. Om man så önskar kan man fortsätta ta fler tester enligt Svenska Konståkningsförbundets Testsystem. När man har klarat Fritest 2/ Basic 2 flyttas man upp till tävlingsklass B och får delta på så kallade Klubbtävlingar.  
Nu är det snart dags att anmäla sig som tävlingsfunktionär till Trollstjärnan
2018-01-02 21:52
Här och på flera andra sidor som vänder sig i första hand till klubbens tävlingsåkare/föräldrar har vi valt att lägga ut en blänkare om att det snart är dags för tävling igen i Trollhättans ishall (Trollstjärnan 27-28 januari). Då behöver vi hjälp från både aktiva och föräldrar som kan ställa upp som funktionärer. Vilka typer av uppgifter det gäller kan du läsa mer om i detta dokument. Bland annat behövs grindvakter, musikspelare, café-försäljare, speaker med mera.

 Inom kort kommer vi att lägga ut en länk med schema för tävlingsdagarna där det går bra att anmäla sig. Observera att för åkare/föräldrar i våra tävlingsgrupper är det ett krav att man ställer upp och jobbar på något sätt i samband med klubbens arrangemang.  Föräldrar i fortsättningsgrupp och skridskoskola är självklart också välkomna att hjälpa till.
Dags att anmäla sig till vårens stjärn-tävlingar 2018
2017-12-28 22:11
Här ser ni tävlingarna för våren och de datum ni måste anmäla deltagande senast. 
Anmälan till kktv@live.se 

Det går bra att anmäla er för samtliga aktuella tävlingar på en gång.
Det är viktigt att åkare/föräldrar håller ordning på anmälningstidens slut själva. 
Klubben har skickat ut mail om tävlingarna den 27 december 2017. 
Påminnelse kommer inte att gå ut.

Stjärntävlingar våren 2018:
27-28/1 - Trollhättan anmäl senast 7/1
17-18/2 - Borås anmäl senast 27/1
10-11/3 - Uddevalla anmäl senast 17/2

Startavgift kommer att faktureras åkaren i efterskott. Underlåter man att betala faktura i tid kan åkaren komma att stängas av från fortsatt tävlande tills skulden är reglerad. 
Startavgift stjärntävling 1 program: 325 kr per åkare
Startavgift stjärntävling 2 program: 525 kr per åkare